Μάλλον δεν έχεις ακουστά ούτε το όνομά του, όμως έχεις σίγουρα συναντήσει την επιρροή της δουλειάς του Saul Bass στον κινηματογράφο. Ήταν ο designer τίτλων και posters ταινιών που στη συνέχεια έγινε σκηνοθέτης, έμεινε όμως στην ιστορία για τις μοναδικές σεκάνς έναρξης κλασσικών ταινιών:

Συνεργάστηκε με γνωστούς σκηνοθέτες όπως ο Άλφρεντ Χίτσκοκ, ο Όττο Πρέμιγκερ, ο Μπίλι Γουάιλντερ, ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ και ο Μάρτιν Σκορσέζε. Το 1954 έγινε ο πρώτος σχεδιαστής αφίσας το οποίου το όνομα μπήκε στους συντελεστές ταινίας, στην Carmen Jones του Πρέμιγκερ. Έγινε περισσότερο γνωστός μετά τη σχεδίαση της αφίσας της ταινίας του Πρέμιγκερ The Man with the Golden Arm…saul-bass-styleissubstance03

…ή με τους τίτλους που κινούνται πάνω-κάτω μέχρι να σχηματίσουν έναν ουρανοξύστη στην ταινία του Χίτσκοκ Στη σκιά των τεσσάρων γιγάντων:

Η ομάδα του The Royal Ocean Film Society συγκέντρωσε πολύτιμο υλικό από τις δουλειές του αλλά και αποσπάσματα συνεντεύξεων του Saul Bass, όπου ο ίδιος εξηγεί την απλή αλλά ξεχωριστή φιλοσοφία του – Style is Substance:

Close