Το “Σπιρτόκουτο” του Γιάννη Οικονομίδη είναι από τις ταινίες που είτε λάτρεψες είτε μίσησες (με καταγεγραμμένη σαφή την τάση προς την πρώτη εκδοχή). Ένα film κινηματογραφημένο με ρεαλισμό που τσακίζει, χειμαρρώδες σενάριο και ασφυκτική ατμόσφαιρα καλοκαιρινού καύσωνα. Ομορφιές και αγάπες ανάμεσα στα μέλη μιας νεοελληνικής οικογένειας τα οποία επιδίδονται σε έναν ανελέητο αγώνα απαξίωσης και αλληλοεξόντωσης των συγγενών τους – να, κάπως έτσι:

Το παρανοϊκό προφίλ της ελληνικής οικογένειας που διαλύεται μέσα στη ζεστή πόλη επέστρεψε, με τον πατριάρχη Δημήτρη να τσακώνεται τηλεφωνικά με τη σύζυγο, Μαρία, σχετικά με τις σπουδές της κόρης τους. Πρόκειται για διαφήμιση της Yafka 3D Animation Visual Effects School (Σχολή Εφέ Κινηματογράφου και 3D Animation), παιδί της εταιρείας παραγωγής Yafka.

Και ναι, σε αντίθεση με διαφημίσεις άλλων ιδιωτικών σχολών που προβάλλουν χαμογελαστές νοσηλεύτριες και γραβατωμένα μελλοντικά στελέχη το σποτάκι τα λέει έξω από τα δόντια, αναγνωρίζοντας αλλά και ανατρέποντας με χιούμορ τη δυσκολία στα επαγγέλματα κινηματογράφου στην Ελλάδα της κρίσης.

Nuff said, η ομάδα παραγωγής το τερμάτισε και ο θεός Ερρίκος Λίτσης θα σου πει τα υπόλοιπα:

Πρωταγωνιστεί: Ερρίκος Λίτσης, Παραγωγή: Multivision, Σενάριο-Σκηνοθεσία: Αντώνης Κοτζιάς, Διεύθυνση Φωτογραφίας – Μοντάζ: Γιώργος Γεωργόπουλος, Ήχος: Ντίνος Κίττου, Σκηνογραφία: Πέτρος Ζερβός, Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Γιάννης Οικονομίδης

Δες κι αυτά:

Ζευγάρι παίρνει LSD για να συναρμολογήσει έπιπλο IKEA και πάει ακριβώς όπως φαντάζεσαι

.

1.200 μουσικοί Vs Floppotron: ποιος έκανε το καλύτερο cover του “Seven Nation Army”?

.

Κουστουμάτη έκρηξη βίας στο νέο video clip του DJ Shadow

.

Αν έχεις δει κάτι πιο WTF από αυτό το video, έχεις μπει πολύ βαθιά στα internets

.

 

Close