Εκατομμύρια χρήστες του internet έχουν τη σελίδα της Google σεταρισμένη ως την αρχική τους (μάλιστα, οι μισοί από αυτούς τη χρησιμοποιούν για να τσεκάρουν αν έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο!).

Είναι αναμφισβήτητα η πιο διαδεδομένη μηχανή αναζήτησης, σε σημείο που η διαδικασία γέννησε και το δόκιμο ρήμα: γκουγκλάρω. Όμως συνδέεται με πολλές άλλες εφαρμογές και υπηρεσίες, που κουμπώνουν επάνω σε όλες σου τις online δραστηριότητες. Να τι ξέρει η Google για εσένα:

Ιστορικό αναζητήσεων στο Google Search Engine

https://www.google.com/history/ – Ό,τι έχεις ψάξει στο Google θα το δεις εδώ


Διαφημίσεις

http://www.google.com/settings/ads/ – Εδώ μπορείς να δεις τι η Google θεωρεί ότι έχει ενδιαφέρον για εσένα ώστε να σου σερβίρει τις αντίστοιχες διαφημίσεις.

Ιστορικό τοποθεσιών

https://maps.google.com/locationhistory Εδώ η λίστα με τις τοποθεσίες από τις οποίες χρησιμοποίησες την Google. Για οποιοδήποτε λόγο!

Takeout

https://www.google.com/takeout  Εδώ μπορείς να κάνεις ένα ωραιότατο export το αρχειάκι με όσα η Google γνωρίζει για εσένα.

Πίνακας ελέγχου

https://www.google.com/settings/dashboard  Το activity page που σε ενημερώνει για όλες τις υπηρεσίες της Google που χρησιμοποιείς.

Ιστορικό αναζητήσεων στο YouTube

https://www.youtube.com/feed/history/search_history Και το YouTube αποθηκεύει όλες σου τις αναζητήσεις

Permissions

https://security.google.com/settings/security/permissions – Και εδώ μπορείς να δεις τι permissions έχεις δώσει (ναι, το έκανες κι ας μην το θυμάσαι) σε όλα τα extensions και sites που χρησιμοποιείς 😉

Close