Το story του Stephen King γνωστό και επιτυχημένο: μετά από μια καταιγίδα που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της, οι κάτοικοι μιας μικρής πόλης βλέπουν να πλησιάζει μια ομίχλη με περίεργο σχήμα και κατάλευκο χρώμα. Η έντασή της μεγαλώνει και τελικά καλύπτει τα πάντα, εγκλωβίζοντας διάφορους χαρακτήρες σε ένα super market. Ο εφιάλτης έχει αρχίσει, καθώς πιο τρομακτικοί από τα τέρατα που ξερνά η ομίχλη, είναι οι θρησκόληπτοι ανάμεσα στον κόσμο που έχει παγιδευτεί εκεί και παροξύνουν την παράνοια και τον φανατισμό των αδύναμων. Και το ερώτημα-πρόκληση που θέτει ο συγγραφέας στον αναγνώστη, είναι, «ποια θα ήταν η δική σου στάση, αν βρισκόσουν εκεί;»

Το βιβλίο έγινε ταινία το 2007 από τον Frank Darabond του The Walking Dead, και τώρα ήρθε η ώρα για την τηλεοπτική μεταφορά της. Το ρίσκο που παίρνει το Spike TV βέβαια είναι μεγάλο: και γιατί το σκηνικό θα επεκταθεί σε ολόκληρη την πόλη και δε θα περιοριστεί σε ένα αποκλεισμένο κατάστημα αλλά και επειδή έχουν προγραμματιστεί ήδη 10 επεισόδια και το θέμα μυρίζει λίγο τύπου Under the Dome εξέλιξη (ελπίζουμε όχι)

Η σειρά εστιάζει σε μια οικογένεια που έχει διχαστεί από ένα βίαιο έγκλημα και προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες, και επειδή το ζόρι τους δεν ήταν αρκετό, σκάει και η ομίχλη φέρνοντας απομόνωση από τον υπόλοιπο κόσμο αλλά και στο μεταξύ τους. Πολλά πρόσωπα, διαφορετικές ιστορίες, λιγότερα τέρατα από ότι θα περίμενε κανείς. Πρεμιέρα 22 Ιουνίου, μέχρι τότε τσέκαρε το trailer για να ξέρεις. τι σε περιμένει. μέσα στην ομίχλη.

Close