Το 2015 ήταν μια μεγάλη χρονιά για τη NASA,  άρα είναι φυσικό που θέλησε να το γιορτάσει και να κεφαλαιοποιήσει κάπως αυτή την ορμή με τα δικά της, αστρικά έργα τέχνης. Ανέθεσε λοιπόν στους designers των Invisible Creatures – που έχουν ήδη συνεργαστεί με πελάτες όπως η Nike, Seattle Weekly, Target, και πολλούς άλλους – να σχεδιάσουν πανέμορφα posters με θέμα τα διαστημικά ταξίδια. Οι αφίσες θα περιληφθούν στο ημερολόγιο του 2016 που θα δωρίσει η NASA σε προσωπικό, επιστήμονες, μηχανικούς, και κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Η κάθε αφίσα έχει διαφορετικό θέμα: συγκεκριμένα, η πρώτη που ονομάζεται “The Grand Tour” είναι μια ωδή στις αποστολές των Voyager της NASA. Το δίδυμο διαστημικό σκάφος μελέτησε εκτενώς τους πλανήτες που συνθέτουν το ηλιακό μας σύστημα, από τη δραστηριοποίησή του στις αρχές του 1970. Η NASA χρησιμοποίησε τη βαρύτητα του καθενός από τους πλανήτες για να αυξήσει την ταχύτητα του κάθε διαστημικού σκάφους, δίνοντάς τους αρκετή ώθηση για να φτάσουν στα εξωτερικά όρια του ηλιακού μας συστήματος. Και οι δύο αυτές συνιστώσες των αποστολών Voyager αποτελούν τη βάση για την αφίσα.

Δύο άλλες αφίσες διαφημίζουν συγκεκριμένα σημεία που οι άνθρωποι θα μπορούσαν κάποια μέρα να επισκεφθούν. Η μια προτρέπει τους ταξιδιώτες να επισκεφθούν “περισσότερους από 100 θερμοπίδακες που κόβουν την ανάσα” στο νότιο πόλο του Εγκέλαδου, ένα από τα φεγγάρια του Κρόνου, ενώ η άλλη προβάλλει τον πλέον μοδάτο προορισμό: τον Άρη. Η αφίσα του Άρη συνδυάζει σύμβολα, πυραύλους, αεροπλάνα, ανθρώπινες καλλιέργειες, και ένα από τα rover σε μια σκηνή που συμβολίζει την καθιερωμένη ανθρώπινη παρουσία στον κόκκινο πλανήτη, ενώ η σειρά συνεχίζεται και με άλλους πλανήτες:
Κατέβασε δωρεάν τις νέες αφίσες της NASA για τα διαστημικά ταξίδια Κατέβασε δωρεάν τις νέες αφίσες της NASA για τα διαστημικά ταξίδια

Κατέβασε δωρεάν τις νέες αφίσες της NASA για τα διαστημικά ταξίδια

Η παρουσίαση σε κάνει να νιώσεις ότι είναι θέμα χρόνου μέχρι η NASA να είναι σε θέση να προσφέρει τα ταξίδια προς και από τον Άρη – και το πιστεύεις, μέχρι να θυμηθείς ότι ο οργανισμός δεν έχει κανένα σχέδιο ή κονδύλια για να χρηματοδοτήσει ένα τέτοιο ταξίδι 🙁

Πάντως οι αφίσες κυκλοφορούν δωρεάν σε ψηφιακή μορφή, αλλά μπορεί κανείς να τις αγοράσει και σε φυσική μορφή από το e-shop Invisible Creatures.

Close