Ίσως και να μην έχεις δοκιμάσει ποτέ (ή έστω, όχι και τόσο συχνά) υψηλής γαστρονομίας πιάτα που έχουν αποσπάσει την απόλυτη διάκριση, το αστέρι Michelin. Κι αυτό γιατί χρειάζεται να επενδύσεις ένα σημαντικό μέρος του μισθού σου για να το καταφέρεις. Οι εποχές όμως αλλάζουν, το ίδιο και οι συνήθειες. Αν υπολογίσει κανείς ότι ο κόσμος έχει γίνει πλέον πιο προσβάσιμος, η εμμονή με τις κουζίνες ευρωπαϊκών χωρών ευτυχώς ξεπερνιέται, αργά αλλά σταθερά. Και έτσι έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον Chef Chan Hon Meng, που μόλις απέσπασε το 1ο αστέρι του, για τις Soya Sauce Chicken Rice and Noodle συνταγές του. Τόσο απλά!

Michelin Star | StreetFood07Αν φυσικά βρεθείς προς Σιγκαπούρη μεριά, μπορείς να διαπιστώσεις αυτοπροσώπως τον ενθουσιασμό που προκαλούν τα πιάτα του street food στεκιού του, ξοδεύοντας λιγότερα χρήματα από ότι θα έδινες για μια τυρόπιτα.  Michelin Star | StreetFood01 Michelin Star | StreetFood12 Michelin Star | StreetFood08 Michelin Star | StreetFood02Ο κος Chan Hon Meng μαγειρεύει την ίδια σπεσιαλιτέ, το πικάντικο κοτόπουλο με soy sauce και ρύζι ή noodles, εδώ και 35 χρόνια και προφανώς την έχει τελειοποιήσει, αν κρίνει κανείς από τις ουρές έξω από την καντίνα του που σχηματίζονται από τις 5:30 το πρωί (πριν καν ανοίξει) ενώ ο χρόνος αναμονής τα μεσημέρια είναι περίπου 2 ώρες. Και κανείς δε διαμαρτύρεται!Michelin Star | StreetFood11 Michelin Star | StreetFood03 Michelin Star | StreetFood06 Michelin Star | StreetFood09

Όταν έλαβε το τηλεφώνημα, πίστεψε ότι πρόκειται για λάθος. Ποτέ πριν πλανόδιος μάγειρας δεν είχε προταθεί για τέτοια τιμή! Μπορείς να δεις όλη την πορεία, από την υποψηφιότητα μέχρι τη βράβευση στα πλαίσια του 2016 Michelin Guide Singapore Gala Dinner:

Τα σέβη μας στον chef

Close