Τώρα πια κλείνεις πτήση με low-cost αεροπορική εταιρεία και παίζει να σε χρεώσουν για τα ψίχουλα που θα κάνεις όσο μασουλάς τα crackers που έφερες από το σπίτι. Κάποτε όμως, η εξυπηρέτηση στα αεροπορικά ταξίδια ήταν ιδιαίτερη – μάλλον όσο σπάνιο ήταν και το ταξίδι με το αεροπλάνο για τον μέσο, ταπεινό ταξιδιώτη!
Φυσικά ένα μεγάλο κεφάλαιο στην περιποίηση που σου εξασφάλιζε το boarding pass σε περασμένες δεκαετίες, μετά το 1950 και μέχρι τη δεκαετία του ’80, είχε να κάνει με τα gourmet γεύματα που προσφέρονταν απλόχερα.Τουλάχιστον έτσι γινόταν στις πτήσεις των Scandinavian Airlines, οι οποίες μάλιστα κυκλοφόρησαν μια σειρά από απίθανες vintage φωτογραφίες – ντοκουμέντα από το ιστορικό αρχείο της εταιρεία. Αστακοί, φρέσκα ψάρια, δίσκοι με τυριά και αλλαντικά, φρέσκο ψωμί, ολόκληρα μπούτια σιγοψημένου χοιρινού, όλα ετοιμασμένα λίγο πριν την πτήση και, συχνά, σερβιρισμένα από chef με καπέλο και όλο το πακέτο! Ακούγεται τρελό, αλλά έτσι ήταν τότε:

Airlines Food | Vintage19 Airlines Food | Vintage18 Airlines Food | Vintage17 Airlines Food | Vintage16 Airlines Food | Vintage15 Airlines Food | Vintage14 Airlines Food | Vintage13 Airlines Food | Vintage12 Airlines Food | Vintage11 Airlines Food | Vintage10 Airlines Food | Vintage09 Airlines Food | Vintage08 Airlines Food | Vintage07 Airlines Food | Vintage06 Airlines Food | Vintage05 Airlines Food | Vintage04 Airlines Food | Vintage03 Airlines Food | Vintage02 Airlines Food | Vintage01Άλλες εποχές, άλλες καταστάσεις…

Εικόνες από το SAS Museum / h/t: Unfunk

Close