Όσες κλασσικές ταινίες και σειρές από τη χρυσή εποχή των 80s κι αν προσπάθησε να αναβιώσει το Hollywood, τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά. Karate kid, 21 Jump street, The A-Team, Miami Vice… θες κι άλλα;

Υπάρχουν κάποια classics που γλίτωσαν μέχρι σήμερα, οπότε έχεις χρόνο να τα δεις πριν τα πιάσουν στα χέρια τους, βάλουν γλυκανάλατους πιτσιρικάδες στους βασικούς ρόλους και, τελικά, τα καταστρέψουν τελείως:

D.A.R.Y.L.

80s movies | Remakes101

Ένα αγόρι βρίσκεται περιπλανώμενο, χωρίς να έχει καμία ανάμνηση της ταυτότητάς του. Μια οικογένεια το παίρνει υπό την προστασία της και το βοηθά να συγκεντρώσει στοιχεία για να επιστρέψει στο σπίτι του. Στην πορεία όμως διαπιστώνουν ότι ο πιτσιρικάς έχει κάποιες ξεχωριστές ικανότητες…

GREMLINS

80s movies | Remakes102

Μικρά πράσινα τερατάκια αναστατώνουν τη μικρή πόλη του Kingston Falls. Ο κεντρικός ήρωας καταφέρνει να απελευθερώσει τους παλαβούς ταραξίες αφού αποκτά καινούριο κατοικίδιο και παραβαίνει δυο από τους τρεις βασικούς κανόνες: όχι νερό, όχι φαγητό μετά τα μεσάνυχτα και όχι δυνατό φως (αυτό δεν το έκανε ο ίδιος τουλάχιστον!). Αποτέλεσμα; Ξεκαρδιστικό χάος και απίστευτες καταστροφές βρίσκουν ολόκληρη την πόλη. Προσοχή στα μπλέντερ 😛

SHORT CIRCUIT

80s movies | Remakes103

Ο Number 5, μέλος μιας ομάδας πειραματικών στρατιωτικών ρομπότ, περνά από μια ξαφνική μεταμόρφωση λίγο αφότου χτυπηθεί από κεραυνό. Αποκτά συνείδηση και αυτογνωσία, με φυσικό επακόλουθο την απροθυμία του να επιστρέψει στο εργαστήριο. Με τη βοήθεια μιας κοπέλας, ο Number 5 προσπαθεί να αποφύγει την αιχμαλωσία και παράλληλα να πείσει το δημιουργό του για τη ζωντανή του πλέον υπόσταση.

THE WRAITH

80s movies | Remakes104

Μια μικρή πόλη στην έρημο τρομοκρατείται συστηματικά από μια συμμορία την οποία κανείς δεν τολμά να αντιμετωπίσει. Μέχρι που μια μέρα, ένα μυστήριο μαύρο αυτοκίνητο-φάντασμα αρχίζει να προκαλεί τους συμμορίτες και να τους εξοντώνει τον έναν μετά τον άλλον, ενώ όλοι πασχίζουν να αποκαλύψουν την ταυτότητα του εκδικητή.

CRITTERS

80s movies | Remakes106

Εξωγήινα σαρκοβόρα τέρατα με κοφτερά δόντια και τρελές προσωπικότητες τα βάζουν με μια οικογένεια σε μια φάρμα στο Kansas – και άλλη μια επική μάχη μεταξύ human & alien species ξεκινά!

THE BREAKFAST CLUB80s movies | Remakes07

Ήταν πέντε μαθητές που δεν είχαν τίποτα κοινό, αντιμέτωποι με την “τιμωρία” του Σαββάτου, εγκλωβισμένοι στη βιβλιοθήκη του γυμνασίου τους. Στις 07:00 το πρωί δεν είχαν τίποτα να πουν, αλλά μέχρι τις 16:00 είχαν ανοίξει τις καρδιές τους ο ένας στον άλλο και είχαν γίνει καλοί φίλοι. Για τον έξω κόσμο ήταν απλά ένα φυτό, ένας αθλητής, ένα φρικιό, μια πριγκίπισσα και ένας εγκληματίας. Για τους ίδιους, θα είναι πάντα το Breakfast Club.

WEIRD SCIENCE

80s movies | Remakes105

Δύο άχαροι έφηβοι, ο Gary Wallace και ο Wyatt Donnelly, έχουν αποτύχει σε όλες τις προσπάθειες να γίνουν αποδεκτοί από τους συνομηλίκους τους. Η απελπισία τους οδηγεί να «δημιουργήσουν» μια γυναίκα μέσω του υπολογιστή τους. Η δημιουργία τους είναι η πανέμορφη Λίζα, σκοπός της οποίας είναι να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή τους, εμπλέκοντάς τους σε καταστάσεις που απαιτούν από τον Gary και τον Wyatt να φερθούν ως ενήλικοι άνδρες. Στο δρόμο συναντούν πολλά που δίνουν στην ταινία μια συνολική ανάλαφρη και αστεία αίσθηση.

BLADE RUNNER

80s movies | Remakes008Σε ένα cyberpunk όραμα για το μέλλον, ο άνθρωπος έχει αναπτύξει την τεχνολογία για να δημιουργεί replicants – τεχνητά ανθρωποειδή με σύντομη και προκαθορισμένη διάρκεια ζωής – τα οποία είναι παράνομα στη Γη, αλλά χρησιμοποιούνται στις off-world αποικίες. Στο Λος Άντζελες του 2019, ο Deckard είναι ένας Blade Runner, ένας αστυνομικός ο οποίος ειδικεύεται στον τερματισμό replicants και ο οποίος αναγκάζεται να επανέλθει στην ενεργό δράση όταν 4 replicants ξεφεύγουν από την αποικία τους και έρχονται στη Γη.

BIG TROUBLE IN LITTLE CHINA

80s movies | Remakes009

Όταν ο φορτηγατζής Jack Burton συμφώνησε να πετάξει το φίλο του Wang Chi μέχρι το αεροδρόμιο για να πάρει την αρραβωνιαστικιά του, σίγουρα δε περίμενε ότι θα εμπλακεί σε μια υπερφυσική μάχη μεταξύ του καλού και του κακού. Στο τρελό αυτό σενάριο, η αρραβωνιαστικιά του Wang έχει σμαραγδένια πράσινα μάτια, κάτι που την καθιστά τον τέλειο στόχο για έναν άυλο, αθάνατο μάγο που ονομάζεται Lo Pan ο οποίος πρέπει να παντρευτεί μια κοπέλα με τέτοια πράσινα μάτια ώστε να μπορέσει να ανακτήσει τη φυσική μορφή του. Τώρα, ο Jack πρέπει να σώσει την αρραβωνιαστικιά του Wang από τον Lo Pan και τους μπράβους του, και να κερδίσει πίσω το κλεμμένο φορτηγό του. Αλλά πώς μπορεί να νικήσει έναν εχθρό που δεν έχει σώμα;

Πιο ’80s ή πιο cult δεν έχει, βρες τα πριν εξαφανιστούν!

Close