Η επαυξημένη πραγματικότητα ακουγόταν για καιρό σαν ένα υπερβολικό, φουτουριστικό concept, φαίνεται όμως ότι η απαραίτητη τεχνολογία ήταν διαθέσιμη προ πολλού. Και μάλιστα γίνεται πιο ισχυρή και περισσότερο λειτουργική όσο περνούν τα χρόνια, προσφέροντας ένα σύνθετο θέαμα που ακουμπά και στους δύο κόσμους, πραγματικό και εικονικό.

Οι επιλογές πολλές, αλλά η δυνατότητα των συσκευών περιορισμένη. Και ναι, μπορεί να σου φαίνεται τρελό αλλά υπάρχουν και άλλα ενδιαφέροντα augmented reality apps διαθέσιμα, εκτός του Pokemon Go. Δώσε βάση σε αυτά τα 5 και δε θα κλαις τη μνήμη που θα πιάσουν:

Ink Hunter

Best Augmented Reality | Apps01

Για να “δοκιμάσεις” το tattoo πριν το χτυπήσεις για πάντα, υπάρχει το Ink Hunter. Το app, το οποίο είναι προς το παρόν διαθέσιμο μέσω i-tunes, χρησιμοποιεί τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας και την κάμερα ενός απλού smartphone για να παρουσιάσει τις επιλογές από μια ποικιλία έτοιμων sketches.

Κατέβασέ το για: IOS

Walla Me

Best Augmented Reality | Apps06

Το WallaMe σου επιτρέπει να αφήνεις κρυφά μηνύματα σε διάφορες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, τα οποία μπορούν να διαβαστούν μόνο από άλλα άτομα που χρησιμοποιούν την εφαρμογή WallaMe. Όταν χρησιμοποιείς το app μπορείς να πάρεις μια photo από ένα κοντινό τοίχο, δρόμο ή πινακίδα και στη συνέχεια να δημιουργήσεις τα δικά σου ειδικά μηνύματα με κείμενο ή sketches.

Η επαυξημένη πραγματικότητα έρχεται στο παιχνίδι όταν είσαι σε μια θέση που έχει ένα κρυφό μήνυμα και το οποίο μπορεί να βρεθεί μόνο με τη χρήση WallaMe και της κάμερας της συσκευής σου. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι “παραλήπτες” των μηνυμάτων σου να γνωρίζουν ότι κάτι άφησες πίσω για αυτούς!

Κατέβασέ το για: ANDROID IOS

Wikitude World Browser

Best Augmented Reality | Apps07

Ο Wikitude World Browser θεωρείται ο βασιλιάς των browsers επαυξημένης πραγματικότητας. Χρησιμοποιώντας την κάμερα του smartphone σου σε μια συγκεκριμένη περιοχή, το εικονικό πρόγραμμα περιήγησης – μαζί με περισσότερους από 3.500 παρόχους περιεχομένου – σκανάρει την τοποθεσία σου και σου προσφέρει πληροφορίες πολύτιμες στα ταξίδια σου.

Οι χρήσιμες πληροφορίες συχνά παρουσιάζονται με τη μορφή Wikipedia άρθρων και δίνουν tips για αξιοθέατα, οδηγίες για το πλησιέστερο ATM ή εστιατόριο. Επιπλέον, η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να βρουν ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα μέσω Yelp και TripAdvisor. Στα συν οι διαθέσιμς mobile προσφορές και τα κουπόνια για τοπικά καταστήματα στην περιοχή που είσαι. Καθόλου άσχημα!

Κατέβασέ το για: ANDROID IOS BLACKBERRY WINDOWS PHONE

Yelp Monocle

Best Augmented Reality | Apps03

Το τόσο χρήσιμο app αξιοποιεί τα δεδομένα που παίρνει από το GPS του smartphone σου και σε κατευθύνει με ΑR markers σε κοντινά εστιατόρια, bars και άλλες επιχειρήσεις, πάντα σε συνδυασμό με αξιολογήσεις και συστάσεις από τους άλλους χρήστες live στην οθόνη σου. Το Monocle, αν και κάπως κρυμμένο χαρακτηριστικό του Yelp, είναι μακράν το καλύτερο εργαλείο για να βρεις και να ακολουθήσεις τις οδηγίες προς όποια επιχείρηση θεωρείται η καλύτερη στην περιοχή σου.

Κατέβασέ το για: ANDROID IOS KINDLE

Augmented Car Finder

Best Augmented Reality | Apps04

Πόσες φορές δεν το έχεις πάθει, να ξεχάσεις που στο καλό σε αυτό το τεράστιο parking έχεις αφήσει το αυτοκίνητο. Ρεζίλι στην παρέα… Ευτυχώς το Augmented Car Finder θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση, δείχνοντάς σου με ένα visible marker το αυτοκίνητο, την απόστασή σου από αυτό και την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσεις για να το βρεις το άτιμο. Δουλεύει επίσης μια χαρά στο να βρίσκεις τη θέση σου σε τεραστίων διαστάσεων συναυλιακούς χώρους ή στάδια. Λέμε τώρα.

Κατέβασέ το για: IOS

Star Chart

Best Augmented Reality | Apps02

Μπορεί να είναι εκπαιδευτικού χαρακτήρα εφαρμογή, πόσο cool όμως να στρέφεις το εξυπνόφωνό σου προς τον ουρανό και να βλέπεις real time ποιοι πλανήτες και αστερισμοί βρίσκονται μπροστά σου. Και πέρα από το ότι λειτουργεί και την ημέρα, μπορείς να δεις τι βλέπουν οι κάτοικοι στην αντίθετη πλευρά της Γης αλλά και να κάνεις ένα μικρό time-travel και να χαζέψεις τον ουρανό 10.000 πριν ή και στο μέλλον. Απλά τέλειο!

Κατέβασέ το για: ANDROID IOS

Digital Trends

Close