Εντάξει, είναι γνωστό ότι η Wikipedia είναι open-source, με άμεση συνέπεια να μην είναι πάντα 100% ακριβής παρόλο που αποτελεί κορυφαίο σημείο αναφοράς σε αναζητήσεις πληροφοριών.

Ο ανοιχτός της χαρακτήρας όμως έχει σαν αποτέλεσμα να αναρτώνται αμφιλεγόμενα και ανεπιβεβαίωτα θέματα καθώς ένας έστω άνθρωπος (ο συγγραφέας τους…) τα βρήκε ενδιαφέροντα – συχνά άλυτες ιστορίες μυστηρίου ή θεωρίες συνωμοσίας που δεν μπορούν να επαληθευθούν.

Οι 10 σελίδες ανατριχιαστικής θεματολογίας που ακολουθούν είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Το “Boy In The Box”10 σελίδες της Wikipedia που θα σε κάνουν να κοιμάσαι με το φως αναμμένο

Το ‘Boy in the Box’ γνωστό και ως ‘America’s Unknown Child’ βρέθηκε νεκρό, χωρίς ρούχα, μέσα σε ένα χαρτόκουτο στη Philadelphia.

Το πτώμα που ανακαλύφθηκε το 1957, δεν αναγωρίστηκε ποτέ και η υπόθεση παραμένει άλυτη.

Υπάρχουν όμως διάφορες θεωρίες στη Wikipedia για το πώς σκοτώθηκε το άτυχο παιδί.

Το περιστατικό του Dyatlov Pass 10 σελίδες της Wikipedia που θα σε κάνουν να κοιμάσαι με το φως αναμμένο

Εννέα ορειβάτες έχασαν τη ζωή τους το 1959 στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τα Ουράλια, και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει γνωστό το γιατί.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι οι σκηνές τους είχαν σκιστεί από το εσωτερικό τους καθώς οι ορειβάτες φαίνεται να εγκατέλειψαν απότομα την κατασκήνωσή τους, μάλιστα πολλοί βρέθηκαν χωρίς παπούτσια. Η αιτία παραμένει άγνωστη, αλλά οι θεωρίες περιλαμβάνουν από χιονοστιβάδες μέχρι επίθεση από yeti.

Το πέρασμα του Dyatlov έμεινε κλειστό για 3 χρόνια εξαιτίας των μακάβριων ευρημάτων.

Οι φόνοι στο Hinterkaifeck Farmstead 10 σελίδες της Wikipedia που θα σε κάνουν να κοιμάσαι με το φως αναμμένο

Στις 31 Μαρτίου 1922, έξι άνθρωποι δολοφονήθηκαν με αξίνα σε ένα Βαυαρικό αγρόκτημα και η υπόθεση δε διαλευκάνθηκε ποτέ.

Το ανατριχιαστικό σημείο είναι οι αναφορές της οικογένειας ότι, τις ημέρες πριν το συμβάν, είχαν εντοπίσει πατημασιές στο χιόνι που οδηγούσαν προς το σπίτι τους, αλλά όχι και προς τα έξω.

Την ημέρα που έχασαν τη ζωή τους, ξεκινούσε την εργασία της η νέα οικιακή βοηθός, καθώς η προηγούμενη παραιτήθηκε λέγοντας ότι το σπίτι ήταν στοιχειωμένο.

Πάει η ειδυλλιακή εικόνα της γερμανικής επαρχίας.

Οι θάνατοι της Disneyland10 σελίδες της Wikipedia που θα σε κάνουν να κοιμάσαι με το φως αναμμένο

Υποτίθεται πως πρόκειται για μέρη που συναντάς τη μαγεία, όμως πολλά περίεργα συμβαίνουν και στα πάρκα της Disneyland .

Σύμφωνα με τη Wikipedia, έχουν αναφερθεί 4 ανεξήγητοι θάνατοι και 19 τραυματισμοί μόνο στο πάρκο της Florida resort μεταξύ του πρώτου τριμήνου του 2005 και του πρώτου τριμήνου του 2006.

Η παραίσθηση Cotard 10 σελίδες της Wikipedia που θα σε κάνουν να κοιμάσαι με το φως αναμμένο

Η παραίσθηση Cotard είναι μια μορφή ψυχικής ασθένειας που έχει σαν αποτέλεσμα ο πάσχων να πιστεύει ότι έχει αφήσει τα εγκόσμια, για αυτό είναι γνωστή και ως σύνδρομο του πτώματος που περπατά.

Το Τάγμα των 9 Αγγέλων10 σελίδες της Wikipedia που θα σε κάνουν να κοιμάσαι με το φως αναμμένο

Πρόκειται για μια Βρετανική αποκρυφιστική ομάδα που ισχυρίζεται ότι ενσωματώνει τον “Παραδοσιακό σατανισμό”, ιδρύθηκε στη δεκαετία του 1960, αλλά ήρθε στο προσκήνιο στη δεκαετία του ’80.

Βασικός τους σκοπός είναι ίδρυση μιας νέας παγκόσμιας τάξης και η απομάκρυνση από τις καθιερωμένες δυτικές αξίες. Υπάρχουν φήμες ότι έχουν εμπλακεί σε τρομοκρατικές ομάδες που προσπαθούν να διαταράξουν τον πολιτισμό στη σημερινή του μορφή.

Το Σανατόριο του Waverly Hills 10 σελίδες της Wikipedia που θα σε κάνουν να κοιμάσαι με το φως αναμμένο

Το διώροφο νοσοκομείο που βρίσκεται στο Kentucky άνοιξε τις πόρτες του αρχικά για να περιθάλψει ασθενείς με φυματίωση, στην πορεία όπως απέκτησε τη φήμη του πιο στοιχειωμένου κτιρίου στις Η.Π.Α.

Υπάρχουν αντικρουόμενες αναφορές σχετικά με το πόσοι θάνατοι σνέβησαν στο σανατόριο. αλλά οι ειδικοί πιστεύουν ότι είναι πιθανώς κοντά στο τρομακτικό νούμερο των 8.212 σε διάστημα 50 χρόνων.

Η μονάδα 73110 σελίδες της Wikipedia που θα σε κάνουν να κοιμάσαι με το φως αναμμένο

Επίσημα, η Μονάδα 731 ήταν γνωστή ως Τμήμα Πρόληψης Επιδημιών και Καθαρισμού Υδάτων, αλλά στην πραγματικότητα επρόκειτο για μια συγκαλυμμένη μονάδα βιολογικής και χημικής στρατιωτικής έρευνας και ανάπτυξης του Αυτοκρατορικού Ιαπωνικού Στρατoύ που πραγματοποίησε θανατηφόρα πειράματα σε ανθρώπους κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Εικάζεται πως 250.000 ενήλικες και παιδιά βρήκαν το θάνατο στην ερευνητική μονάδα ως αποτέλεσμα πειραμάτων, ενώ η θεωρία συνωμοσίας λέει ότι η Αμερικανική κυβέρνηση πρόσφερε αμνηστία σε πιθανούς εγκληματίες πολέμου με αντάλλαγμα τα αποτελέσματα των ερευνών που διεξήγαγαν.


Οι δολοφονίες της Villisca
10 σελίδες της Wikipedia που θα σε κάνουν να κοιμάσαι με το φως αναμμένο

Η όψη του σπιτιού στην Iowa από μόνη της δε σε προσκαλεί να μπεις μέσα με μεγάλη χαρά. Αν το συνδυάσεις με την άλυτη υπόθεση 8 ατόμων που δολοφονήθηκαν εκεί, σίγουρα θέλεις να αλλάξεις δρόμο.

Το 11B-X-1371

Και τι να πει κανείς για το 11B-X-1371?

Το ανατριχιαστικό βίντεο διαδόθηκε στο διαδίκτυο το 2015 καθώς οι εικόνες ενός ατόμου ντυμένου με προστατευτική στολή έπαιξαν χιλιάδες φορές, συνοδεία μιας φρικτής μουσικής.

Ακολούθησε μεγάλη συζήτηση στο Reddit ως προς το ποιο είναι το νόημα, ενώ κάποιοι συνωμοσιολόγοι ισχυρίστηκαν ότι το ανόητο βίντεο περιέχει κρυπτογραφημένα μηνύματα που σχετίζονται με τα βασανιστήρια γυναικών από το Στραγγαλιστή της Βοστώνης.

Η παρακολούθησή του μάλλον είναι χάσιμο χρόνου…

Close